In september 2016 is in Polen een gedenkteken onthuld i.v.m. de zgn. Coseltransporten! Zie verdere info bij Andries Klatser!’

In  2012 is het Westerborkpad geopend! Het begint bij de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam. Het is 340 kilometer lang en bestaat uit 31 etappes van circa 10 kilometer. Het pad loopt zoveel mogelijk in de buurt van het treinspoor en brengt daarmee de deportatieroute in beeld, die veel slachtoffers van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog naar kamp Westerbork moesten volgen. Het komt ook langs Hattem! Zie website bij ‘links!’

Op 29 september 2013  is het WesterborkLuisterpad gepresenteerd! Dit hoort bij het Westerborkpad.  Het voegt een audiodimensie toe; op verschillende plaatsen langs de wandelroute zijn er korte audio-items te horen met verhalen van ooggetuigen e.a., die op een of andere manier betrokken waren bij de geschiedenis van de Jodenvervolging. Het Luisterpad is gemaakt door Hummel&De Boer! Zie ook link Westerborkpad en dan aanklikken Luisterpad!

Het wandelboekje is te bestellen bij kamp Westerbork tel: 0593-592600.
Of bij de KNBLO-NL. Maak € 18,75 over op bankreknr 566338262 ovv wandelgids Westerbork en naam en adres. Na ontvangst van het geld wordt de gids binnen 10 dagen toegestuurd! Verkoopprijs €16,75 en € 2,- verzendkosten! En ook bij de boekhandel!

Er is ook een fiets-en  wandelroute langs de 16 Stolpersteine, die i.s.m. het Toeristisch Informatie Punt (TIP) Hattem is ontwikkeld en alhier verkrijgbaar!