Legging twee nieuwe Stolpersteine in Hattem

Er zijn op woensdag 18 april 2018, de dag van de 73 jarige bevrijding van Hattem in 1945 nog twee Stolpersteine geplaatst in aanwezigheid van beide families, de kinderen van de St. Andreasschool en andere belangstellenden.
Voor Jacob Jan Hoogers, Hattem 2 jan. 1924 – vermoord KZ Neuengamme 6 dec. 1944 en toenmalig adres: Dorpsweg 7
De burgemeester dhr. Wiggers reikte hier de eerste Stolperstein aan en er werden ook woorden van herdenking voor deze weigeraar v.d. gedwongen Arbeidsinzet uitgesproken door een familielid, gedichten voorgelezen en bloemen gelegd door de Andreasschool en er was ook vioolmuziek.

Voor de verzetsman Gijsbrecht François Cornelis van den Ende, Middelburg 5 jan. 1910 – vermoord KZ Neuengamme 14 jan. 1945, wonende aan de Van Deldensweg 9.
Zoon Marco reikte hier de tweede Stolperstein aan en er werden ook woorden van herdenking voor deze verzetsman uitgesproken door een bestuurslid, gedichten voorgelezen en bloemen gelegd door de Andreasschool en er was ook vioolmuziek
Voor verdere info over deze twee slachtoffers verwijzen wij u naar de rechterkant onderaan van onze site bij de lijst met alle 18 namen.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,
Edwin van der Wolf, voorzitter

Stolpersteine Hattem worden gepoetst door Scouting Hattem